Waarom Crelan

Crelan Bank, een coöperatieve bank op mensenmaat


Crelan nv is de fusie van ex Centea en ex Landbouwkrediet en is samengesteld uit Crelan Bank en haar tweedochters: Crelan Insurance en de nichebank Europabank. Haar soliditeit en coöperatieve verankering dankt de Groep aan haar aandeelhouders. Sinds begin 2015 is Crelan een 100% Belgische cooperatieve bank.

 

Crelan onderscheidt zich als coöperatieve bank van de grootbanken door haar “andere”, persoonlijke aanpak.


Samen met haar dochters heeft de bank goed stand gehouden in de crisis van 2008, en dit dankzij een voorzichtig en transparant beleid.

 

Crelan bleef door de jaren heen zijn coöperatieve waarden trouw.


Crelan streeft niet naar winstmaximalisatie, maar naar winstoptimalisatie. Veilig en verstandig bankieren staan voorop. De coöperatieve waarden die Crelan uitdraagt zijn: duurzaamheid, vertrouwen, hartelijkheid, luisterbereidheid en solidariteit.

Deze coöperatieve vennootschappen geven aan Crelan zijn unieke karakter.

 
Crelan zet zijn coöperatieve waarden om in de praktijk door een duurzame vertrouwensrelatie op te bouwen met de klanten.
 
 

Hiervoor werd het concept Fidelio uitgetekend.


Wie aandelen koopt van Crelan wordt automatisch Fidelio-klant en heeft recht op een hele reeks bancaire en niet-bancaire voordelen. Op die manier wil de bank de relatie met de klant verstevigen en het persoonlijk contact bevorderen. Het Fidelio-concept werd gelanceerd in juni 2006 en bleek meteen een succes. 
 
 

Crelan is fier op zijn andere aanpak, die de nadruk legt op de persoonlijke relatie.


In tijden van bancaire, financiële en economische onzekerheid waarderen steeds meer klanten deze aanpak en gaan ze op zoek naar een kleinere bank die een alternatief kan zijn op de grote (systeem)banken.
 
 

 Laatste nieuws


  Contact


Delfinka bvba
Jos Tilborghsstraat 53 B
2920 Kalmthout - Nieuwmoer

Tel.: 0032 3 667 15 35
Fax.: 0032 3 667 15 36
Email: info@delfinka.be
FSMA: 49463 A-cB
Ondernemingsnummer: 0473941505

Route